Norssin perinneaineistoja

Norssin perinneaineistoja

Tälle sivulle kerätään linkkejä ja Vanhojen Norssien erilaisia aineistoja koulun perinteisiin ja historiaan liittyen.

Vanhojen Norssien historiaa

Erkki Nordberg selvitti Norssin historia 1930-1974 -teosta laatiessaan myös yhdistyksemme ja sen edeltäjien vaihteita. Kooste entisten norssien järjestäytyneen toiminnan historiasta ja mm. Norssin päivän perinteistä on luettavissa alla olevalla sivulla.

Vuoden Norssit

Vuosittain Norssin päivänä valitaan Vuoden Norssi, joka lakitetaan perinteisellä norssinlakilla. Tämä perinne on jatkunut yhtäjaksoisena vuodesta 1967, joskin ensimmäisen kerran nimitys myönnettiin jo 1955 Toivo Arolle. Yhdistyksen sääntöjen mukaan "Koulun tai yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä tai maineteosta hallitus voi myöntää vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle Vuoden Norssin arvonimen". Vuoden Norssien listalle onkin päätynyt tunnettuja henkilöitä yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta.

Norssin urut

Koulun juhlasalin parvella sijaitsevat historialliset urut peruskorjattin vuoden 2020 aikana. Urkujen entisöintihanke oli yhdistykseltä merkittävä voimainponnistus, johon osallistui lahjoittajina myös lukuisia yksityishenkilöitä, yrityksiä ja säätiöitä.

Urkujen historiaan, peruskorjaushankkeeseen ja urkuihin liittyviin muistelmiin voit tutustua omalla sivullaan, jossa on myös runsaasti valokuvia uruista vuosikymmenten varrelta.

Muistelmia ja historiaa

Alta löydät eräiden Vanhojen Norssien muistelmia ja haastatteluja omilta kouluajoiltaan sekä erilaisia katsauksia Norssin historian ja kulttuurin vaiheisiin.

Kuvagalleria

Videoita

Julkaisuja