Uutisarkisto

Tällä sivulla näet kaikki vanhat uutiset.


[11.11.2017] Norssin juhlavuosi huipentui Finlandia-talon pääjuhlaan

Marraskuun 11. päivän iltana Finlandia-talo täyttyi juhlivista norsseista. Paikalla oli yhteensä 1530 vanhaa ja nykynorssia; juhlaan oli kutsuttu mukaan myös koulun nykyistä ja entistä henkilökuntaa. Juhla alkoi puolentoista tunnin saliohjelmalla, jossa nähtiin kohtauksia koulun 150-vuotiaalta taipaleelta näytelmien, musiikin, runotaiteen, sauvavoimistelun ja break dancen muodossa. Saliohjelman jälkeen siirryttiin nauttimaan buffet-illallista lämpiöön, jonka pian täyttikin iloinen puheensorina ja vanhojen tuttujen kohtaamiset.

"Juhlavuosi on syntynyt koulun ja Vanhat Norssit ry:n tiiviissä yhteistyössä", totesivat koulun johtava rehtori Tapio Lahtero sekä yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Kovanen yhteisissä tervetuliaissanoissaan. Juhlatoimikunta kiittää juhlista annetusta erittäin positiivisesta palautteesta ja toivoo, että juhlavuodesta muodostui jokaiselle osanottajalle ikimuistoinen kokemus.

Finlandia-talon pääjuhlan lisäksi juhlavuosi on näkynyt monin tavoin. Tammikuun avajaisten ja teemapäivän jälkeen koulua on juhlistettu niin Norssin päivänä 12.5., sidosryhmätilaisuudessa Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa 8.11. kuin peruskoulun oppilaiden omassa juhlassa ja tanssiaisissa 11.11. aamupäivällä.


Alla julkaistut valokuvat Finlandia-talolta on ottanut Tapio Rinne.


Kansikuva

Liput hulmuavat tuulessa

Tunnelmaa salista

Illallinen lämpiössä

[20.10.2017] Uusi sähköpostiosoite

Osana yhdistyksen digitaalista kehittämishanketta verkkosivuja on päivitetty ja siirretty uudelle palvelimelle. Samalla olemme ottaneet käyttöön omat norssit.fi-sähköpostiosoitteemme. Yhdistyksen sihteeriin saa vastedes yhteyden osoitteella sihteeri(at)norssit.fi. Viestit ohjautuvat ao. osoitteeseen myös vanhasta gmail-osoitteesta.

Uusi sähköpostiosoite

[14.10.2017] Lisäpaikkoja Finlandia-talolle

Iloisia uutisia kaikille niille, jotka eivät vielä ole ilmoittautuneet Finlandia-talon juhlaan! Saimme neuvoteltua sata lisäpaikkaa, jotka myydään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu ensi tilassa alla olevasta linkistä ja muistathan maksaa laskusi eräpäivään mennessä.

Illalliskorttien toimitus aloitetaan lokakuun loppupuolella, kunhan olemme saaneet ilmoittautumistiedot koottua ja järjestelmät testattua.

Ilmoittautuminen on mahdollista niin kauan kuin paikkoja riittää sunnuntaihin 22.10. klo 23.00 asti.


[9.10.2017] Jälki-ilmoittautuminen 150-vuotisjuhliin

Vaikka 150-vuotisjuhliin ilmoittautuminen oli auki lähes kahden kuukauden ajan, osalta asia jäi silti hoitamatta. Runsaista tiedusteluista johtuen jälki-ilmoittautuminen on mahdollista TIISTAIHIN 10.10. KLO 23.00 mennessä. Illalliskortin hintaan lisätään myöhästymismaksu, jolloin hinta on yhteensä 75 €.

Tämä ilmoittautumismahdollisuus on viimeinen tilaisuus ilmoittautua mukaan. Toista jälki-ilmoittautumista ei enää järjestetä.

Tieto tästä ilmoittautumismahdollisuudesta on lähetetty kaikille asiasta tiedustelleille 9.10. illalla, mutta itse kunkin kannattaa vielä varmistaa tuttaviltaan, onhan ilmoittautuminen hoidettu.


[1.10.2017] Viimeinen viikko aikaa ilmoittautumiseen

Ilmoittautuminen Norssin 150-vuotisjuhlaan Finlandia-talolla 11.11.2017 suljetaan sunnuntaina 8.10. klo 23:59. Varmista paikkasi Norssin 2000-luvun suurimmissa juhlissa ja ilmoittaudu määräaikaan mennessä!

Illalliskortit toimitetaan ilmoittautuneille ja laskun maksaneille lokakuun lopulla. Mikäli sinulla on kysyttävää koskien ilmoittautumista tai juhlia yleensä, yhdistyksen sihteeri vastaa mielellään kysymyksiin sähköpostilla vanhatnorssit(at)gmail.com.


[13.9.2017] Tule laulamaan Norssin juhlakuoroon!

Norssin 150-vuotisjuhlan kunniaksi kootaan yhteen suuri Norssikuoro, johon haetaan lauluintoisia norsseja eri ikäluokista. Kuoro esiintyy kahdessa eri juhlassa marraskuussa 2017 (yhteistyökumppanitilaisuudessa 8.11. klo 17 Helsingin yliopiston juhlasalissa ja 11.11. klo 18 Finlandia-talolla). Kuoron johtamisesta ja harjoituttamisesta vastaavat Seppo Murto ja Heikki Peltola.

Haku kuoron laulajaksi on käynnissä nyt.

Laulettava ohjelmisto:

Nuotit toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse viimeistään lokakuun alussa.

Kuorolla on muutama harjoitus ennen varsinaisia juhlatilaisuuksia. Harjoitusten päivitetyt ajankohdat löytyvät ilmoittautumislomakkeelta.


[13.8.2017] Ilmoittautuminen Finlandia-talon pääjuhlaan 11.11.2017 klo 18

Tule mukaan juhlistamaan 150-vuotiasta Norssia Finlandia-talon upeisiin puitteisiin koulun nykyisten ja entisten oppilaiden ja opettajien kanssa! Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti alla olevan linkin takaa. Erityisen tärkeää on käyttää toimivaa sähköpostiosoitetta, sillä pääsylippu ja illalliskortti toimitetaan vain sähköisesti.

Juhlan illalliskortti maksaa 70 euroa ja sisältää alkumaljan, korkeatasoisen buffet-illallisen sekä jälkiruoan ja kahvin. Baari on lisäksi avoinna koko iltajuhlan ajan. Tilaisuuden pukukoodi on smart casual.

Juhla alkaa klo 18.00 yhteisellä ohjelmalla Finlandia-salissa. Luvassa on mm. näytelmä Norssin värikkäästä ja vaiherikkaasta historiasta, musiikkia ja tanssia. Rennon ohjelman jälkeen siirrytään lämpiöön nauttimaan ruokailusta ja yhdessäolosta. Illallistilaisuuteen ei ole mahdollista varata pöytää, vaan seurueet voivat asettua vapaasti ruokailemaan haluamaansa paikkaan. Lämpiöön rakennetaan kuitenkin aikajana, jonka varrelle suurin piirtein samaan aikaan koulua käyneet voivat kerääntyä.

Jos et vielä ole Vanhat Norssit ry:n jäsen – ei hätää! Nyt sinulla on loistava tilaisuus liittyä kätevästi samalla lomakkeella myös yhdistyksen jäseneksi ja tukea tulevienkin norssisukupolvien koulunkäyntiä ja perinnetoimintaa. Vuosijäsenyys maksaa vain 25 euroa, opiskelijoilta 15 euroa. Myös tätä suuremman tuen maksaminen kannatusjäsenenä on mahdollista.

Tiivistetty info:

Finlandia-talo

[3.6.2017] Norssista 73 tuoretta kevään ylioppilasta

Norssin ylioppilasjuhlia vietettiin tänään juhlavuoden kunniaksi Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa. Vanhojen Norssien tervehdyksen juhlaan toi hallituksen jäsen Juhani Salonius. Yhdistys toivottaa valmistuneille ylioppilaille onnea ja menestystä elämään ja toivottaa heidät samalla tervetulleiksi Vanhojen Norssien riveihin!

Vanhojen Norssien Roland Freund -stipendirahastosta jaettiin jälleen stipendejä ansioituneille koulunsa päättäneille norsseille. Stipendejä jaetaan vuosittain kolme: korkeimmasta matematiikan ja äidinkielen yhteispistemäärästä (300 euroa), korkeimmasta ruotsin ja saksan kielten kirjallisten kokeiden yhteispistemäärästä (300 euroa) sekä korkeimmasta peruskoulun päättötodistuksen keskiarvosta (200 euroa). Stipendien saajat julkaistaan Norssin vuosikertomuksessa, joka löytyy koulun sivuilta.

Uusien ylioppilaiden nimet voi tarkistaa esim. Ylioppilastutkintolautakunnan tai YLE:n verkkopalvelusta.[12.5.2017] Vuoden Norssi 2017 ja vuosikokouksen kuulumisia

Norssin päivänä 2017 Vuoden Norssiksi on valittu professori Eero Hyvönen. Hän toimii Helsingin yliopiston uuden digitaalisten ihmistieteiden keskuksen HELDIG:n johtajana ja semanttisen mediatekniikan professorina Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Esitelmässään hän esitteli mm. rakentamaansa ”Vanhat Norssit semanttisessa webissä”-tietokantaa, jonka avulla voi kattavasti hakea ja visualisoida tietoa Norssin digitoiduista matrikkeleista. Tietokantaan voi tutustua täällä.

Linkki: Eero Hyvösen esittely ja tutkimuksia

Vuosikokouksessa tarkistettiin yhdistyksen tilinpäätös ja tasekirja sekä esiteltiin tulevan hallituskauden toimintasuunnitelma. Kokouksessa koettiin myös jäähyväisten hetkiä, kun neljä vuosikymmentä yhdistyksen sihteerinä toiminut Timo Havulinna ilmoitti luopuvansa tehtävästä. Puheenjohtajana jatkava Heikki Kovanen kiitti väistyvää sihteeriä hänen antamastaan suuresta panoksesta koulun ja sen perinteiden hyväksi. Uudeksi sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi valittiin hallituksen jäsen Lasse Mäki. Lisäksi toinen yhdistyksen varapuheenjohtajista, Antti Matilainen, ilmoitti luopuvansa tehtävästä. Hänen tilalleen valittiin Enni Schorin. Jussi Luukko jatkaa toisena varapuheenjohtajana.

Hallitukseen valittiin lisäksi kolme uutta henkilöä (Outi Kivi-Barberena, Maria Pekkala ja Erik Sollamo) Kauko Sipposen, Paavo Sollamon ja Kirsi Tiihosen luovuttaessa paikkansa. Jäseniä hallituksessa on 30.[12.4.2017] KUTSU: Tervetuloa viettämään Norssin päivää!

Norssin juhlaviikkoa vietetään 8.-12.5.2017. Juhlaviikon ohjelman löydät tästä. Tapahtumat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Perinteistä Norssin päivää vietetään perjantaina 12.5.2017. Juhlavuoden kunniaksi päivä alkaa jumalanpalveluksella Johanneksen kirkossa, josta siirrytään koulun juhlasaliin aamunavausta ja Vuoden Norssin promovointia varten. Päivän aikana avataan myös juhlavuoden näyttely ja mitellään jalkapallo-ottelussa.

Päivän tarkempi aikataulu:

8.00 Kahvila aukeaa koulun ala-aulassa

9.00 Juhlajumalanpalvelus Johanneksen kirkossa

Samaan aikaan järjestetään vaihtoehtoinen tunnustukseton tilaisuus juhlasalissa, jossa luennoi prof. Ilkka Niiniluoto.

10.30 Päivänavaus koulun juhlasalissa

12.00 Juhlanäyttelyn avajaiset

12.00-13.00 Vanhojen Norssien haastattelutaltiointeja tilassa B325 (haastateltavina Alexa Aavarinne, Sami Aurejärvi, Antero Eerola, Katariina Kaitue, Lauri Karhuvaara, Oona Kivelä, Matti Klinge, Mikko Kosonen, Katri Makkonen, Mikko Myllykoski, Reidar Palmgren, Ronny Roslöf, Wille Rydman ja Juhani Salonius)

13.00 Jalkapallo-ottelu Johanneksen kentällä ja koripallo-ottelu liikuntasalissa B114 (Vanhat Norssit vs. nykynorssit)

Ruokalassa tarjoillaan lounasta klo 12.15 alkaen. Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään klo 13.00 auditoriossa A107.

Vanhojen Norssien vuotuinen illanvietto Suomalaisella Klubilla klo 19.00 alkaen, pöytävaraukset puh. (09) 5868 8344.

Koko juhlatoimikunnan puolesta tervetuloa![13.3.2017] Etsintäkuulutus: vanhoja valokuvia Norssista

Suomalaisen Normaalilyseon koulurakennus

Suomalaisen Normaalilyseon koulurakennus (lähde: Helsingin kaupunginmuseo)

Norssin näyttelytyöryhmä kerää kouluun liittyviä vanhoja valokuvia juhlavuoden näyttelyitä varten koululle sekä pääjuhlaan Finlandia-talolle. Mikäli hallussasi on kiinnostavaa aineistoa, työryhmä ottaa sitä kiitollisena vastaan. Näin saataisiin uusia, mielenkiintoisia kuvia Norssin historian taipaleelta.

Kuvia voi lähettää koulun kansliaan osoitteella

Helsingin normaalilyseo
Kanslia / Lasse Hongisto
PL 38
00014 Helsingin yliopisto

tai niitä voidaan käydä myös tarvittaessa noutamassa paikan päältä. Alkuperäiskappaleet luovutetaan takaisin juhlien jälkeen.

Näyttelytyöryhmän yhteyshenkilö Lasse Hongisto (lasse.hongisto(at)helsinki.fi) vastaa mielellään kysymyksiin ja ilmoituksiin löytyneistä kuvista.

Kiitos avustasi!