Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Olemme siirtyneet käyttämään tiedottamisessa sähköpostitse lähetettäviä uutiskirjeitä sekä Vanhojen Norssien Facebook-ryhmää. Alla näet viimeisimmät uutiskirjeet.

Vanhemmat julkaisut löytyvät uutisarkistosta.


Jäsenkirje 1/2021 – Vaikuta Vuoden Norssin valintaan!

Arvoisa Vanhojen Norssien jäsen

Toivotamme hyvää alkanutta vuotta, joka ainakin Helsingissä on merkinnyt viime viikkoina kaunista pakkassäätä. Vuodenvaihteen myötä myös Vuoden Norssin valinta tulee jälleen ajankohtaiseksi. Arvonimi voidaan myöntää yhdistyksen sääntöjen mukaan koulun tai yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä tai maineteosta, eli nimitysperusteena voi olla niin yksittäinen merkittävä saavutus kuin asianomaisen pidempiaikaisemmat ansiot. Luettelo aiempina vuosina nimitetyistä Vuoden Norsseista löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.norssit.fi/vuoden_norssit.html.

Jäsenistömme keskuudesta tulevilla esityksillä on tärkeä rooli valintaa tehtäessä. Mikäli mielessäsi on sopiva henkilö, jolle Vuoden Norssin 2021 tunnustus kuuluisi, voit lähettää vapaamuotoisen esityksesi perusteluineen yhdistyksen sihteerille Lasse Mäelle sähköpostitse osoitteeseen info@norssit.fi sunnuntaihin 14.2. mennessä. Hallitus tarkastelee valintaa tehdessään esitettävän henkilön ansioita, ajankohtaisuutta sekä merkitystä kansallisesti ja norssiyhteisölle. Valinnoissa pyritään huomioimaan myös eri ammattialojen monipuolinen edustus pidemmällä aikavälillä. Toivomme runsaasti esityksiä eri ikäluokista – kaikki esitykset käsitellään luottamuksellisesti.

Norssin päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 7.5. Päivän ohjelma sekä Helsingin Suomalaisella Klubilla järjestettävän illanvieton toteutuminen riippuvat toukokuussa vallitsevasta tautitilanteesta sekä mahdollisesti voimassa olevista kokoontumisrajoituksista. Klubiravintolaan voi kuitenkin jo tehdä pöytä- ja kabinettivarauksia myyntipalvelun kautta sähköpostilla myyntipalvelu@klubinravintola.fi tai puhelimitse 050 572 1531.

Tiedotamme Norssin päivän ohjelmasta sekä vuosikokouksen järjestelyistä Facebookissa ja jäsenkirjein viimeistään huhtikuun aikana. Muu yhdistyksen järjestämä kokoava toiminta, kuten vierailukäynnit ja alumniluennot, on valtioneuvoston suosituksia noudattaen jouduttu perumaan toistaiseksi. Toivon mukaan voimme jatkaa tapahtumien järjestämistä jälleen loppuvuodesta.

Alumniterveisin

VANHAT NORSSIT RY
Hallitus


Jäsenkirje 5/2020 – Yhdistyksen toiminta jatkuu syksyllä

Arvoisa Vanha Norssi

Varsin poikkeuksellisen kevään jälkeen Vanhat Norssit ry käynnistää jälleen toimintansa. Norssissa vietettiin toissa lauantaina 29.8. ylioppilasjuhlaa keväällä valmistuneiden ylioppilaiden kunniaksi, ja on hienoa saada myös monet näistä koulumme tuoreista alumneista yhdistyksemme jäseniksi. Tässä jäsenkirjeessä kerromme alkusyksyn toiminnastamme ja käynnissä olevien projektien tilanteesta. Keväältä peruuntuneiden vierailukäyntien suhteen syksy vaikuttaa ikävä kyllä epävarmalta, mutta pyrimme järjestämään korvaavat tilaisuudet mahdollisuuksien mukaan.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään tiistaina 6.10. klo 17.00 sekä paikan päällä koululla että etäyhteyden välityksellä. Tarkemmat ohjeet sekä kokouksen asialista toimitetaan kokouskutsun mukana viimeistään 14 päivää ennen kokousta jäsenille sähköpostilla tai paperikirjeinä. Hallituksen tai jonkin toimikunnan jäsenyydestä kiinnostuneita pyydämme ottamaan yhteyttä yhdistyksen sihteeriin sähköpostilla info@norssit.fi.

Keväältä peruuntuneen Norssin päivän kohokohta, Vuoden Norssin julkistaminen, toteutetaan ajankuvaan sopien virtuaalisesti perjantaina 9.10. klo 9.30, jolloin tilaisuutta voi seurata Vanhojen Norssien Facebook-ryhmässä osoitteessa https://www.facebook.com/groups/norssit/. Videota varten ei tarvita Facebook-tunnuksia, ja tallenne jää ryhmään myös myöhemmin katsottavaksi. Samaan aikaan lakitusseremonia esitetään myös koulun väelle luokissa aamunavauksena.

Koulumme satavuotiaitten urkujen peruskorjaus on edennyt hyvää vauhtia kevään ja kesän aikana. Korjauksen yhteydessä urkujen sointiasu restauroidaan alkuperäistä 1910-luvun romanttista tyyliä vastaavaksi ja soittimen julkisivu kunnostetaan. Korjaustöistä vastaa espoolainen Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy. Koulun omien tilaisuuksien lisäksi urkuja on tarkoitus hyödyntää myös kaikille avoimissa konserteissa ja opetuskäytössä.

Jäsenmaksulaskut toimitetaan jäsenille vuosikokouksen jälkeen lokakuussa. Jokaisen jäsenemme tuki koulun ja sen oppilaiden hyväksi on tärkeä; luokkaretkien, oppilaskuntatoiminnan ja muun nykynorssien tukemisen lisäksi jäsenmaksuista kohdennetaan tänä vuonna varoja myös urkuhankkeen hyväksi. Oman nimikkopillin lunastaminen uruista on myös mahdollista maksamalla jäsenmaksun yhteydessä ylimääräisen kannatusmaksun. Tarkemmat ohjeet toimitetaan laskun mukana.

Omasta ja yhdistyksemme hallituksen puolesta haluan toivottaa hyvää alkanutta syksyä!

Norssiterveisin

Heikki Kovanen
Puheenjohtaja


Jäsenkirje 4/2020 – Kevään 2020 Vanhojen Norssien jäsentilaisuudet

Hyvä Vanha Norssi

Koronaviruksen aiheuttamat varotoimenpiteet ovat vaikuttaneet merkittävästi monen suomalaisen yhdistyksen toimintaan. Haluamme kantaa vastuun jäsentemme turvallisuudesta, ja niinpä olemme Vanhojen Norssien osalta jo tiedottaneet kevään kahden jäsentilaisuuden sekä Norssin päivän ohjelman peruuttamisesta. Suunnittelemme parhaillaan tulevalle syksylle Norssin päivän juhlallisuuksia korvaavan tilaisuuden järjestämistä, jonka tarkempi ajankohta selvinnee kesälomien jälkeen. Pyrimme toteuttamaan myös tälle keväälle suunnitellut jäsentilaisuudet mahdollisuuksien mukaan syksyn aikana.

Valtioneuvoston asettamien kokoontumisrajoitusten takia yhdistyksen vuosikokousta ei ole myöskään mahdollista järjestää sääntöjen määräämänä aikana toukokuussa siten, että kaikilla jäsenillämme olisi yhdistyslain mukainen oikeus käyttää päätösvaltaansa kokouksessa. Näin ollen yhdistyksen vuosikokous on päätetty siirtää pidettäväksi myöhemmin kuluvan vuoden aikana hallituksen erikseen osoittamana ajankohtana.

Omasta ja yhdistyksemme hallituksen puolesta haluan toivottaa aurinkoista kevään jatkoa ja hyvää vointia vallitsevan poikkeustilanteen keskelle. Norssien yhteisöllisyyttä voi tänä aikana edistää esimerkiksi Vanhojen Norssien Facebook-ryhmässä, jonne voivat liittyä kaikki koulumme alumnit. Norssin väki on päivittänyt kuulumisiaan myös koulun omalle Facebook-tilille, jota kannattaa käydä seuraamassa.

Ystävällisin terveisin

Heikki Kovanen
Puheenjohtaja